Hua Hin

Hua Hin on kaupunki ja rantalomakohde Kaakkois Thaimaassa. Lennot Hua Hin:iin tehdään yleensä Bangkokin kautta. Jos käytät Finnmatkoja niin silloin lennetään Finnairin reittilennolla, joka on astetta mukavampi kuin tilauslennot. Tilauslennot ovat niitä, joissa matkustajat hakkaavat käsiään yhteen kun kone on laskeutunut. Myös monet muut matkayhtiöt käyttävät Finnairin reittilentoja Thaimaan matkustajien lennättämiseen. Samalla lennolla voi olla matkustajia paitsi Hua Hiniin ja Bangkokiin niin myös Pattayalle, Koh Sametiin ja Cha Am:iin.

Shoppailu Hua Hini:ssä
Hua Hinin suurin ostoskeskus on Market Village, joka sijaitsee pari kilometriä etelään kaupungin keskustasta eli on aivan sopivan kävelymatkan päässä. Hua Hinissä on rakenteilla muitakin suuria kauppakeskuksia, mutta tätä kirjoitettessa ne eivät vielä olleet valmiita.
Market Village ostoskeskusassa on lukuisia pieniä ja suurempia kauppoja. Edullisimmat vaate ostokset voi tehdä kauppakeskuksen käytävillä olevissa poistomyynneissä. Niitä ei ole kauppakeskuksessa vakituisesti.
Market Villagen suuresta Tesco Lotus kaupasta löydät kaikki länsimaisetkin elintarvikkeet, leipää ja muita viljatuotteita on runsaasti tarjolla.
Hua Hinin jokapäiväiset iltamarkkinat tarjoavat myös hyvän tilaisuuden tehdä ostoksia. Siellä löytyy kaikkea vaatteista CD ja DVD levyihin. Aitoa ja kopioita. Hinnoista voi vähän yrittää tinkiä.

Ostoksille Bangkokiin
Monet Hua Hinin matkoista tehdään yhdistelmämatkoina Bangkokiin, jolloin osa matkasta ollaan Hua Hinissä ja osa matkasta Bankokissa. Katso sivu: omatoimimatka.
Jos haluat vain tehdä ostoksia Bangkokissa, niin silloin kannattaa tehdä vain päivämatka. Jos olet liikkeellä vähänkin isommalla joukolla niin silloin kannattaa vuokrata auto ja kuljettaja. Kuljettaja odottaa yleensä samaan hintaan koko perilläolon ajan. Odottamista eivät koe työksi lainkaan ja moni on itsekin tyytyväinen jos pääsee Bangkokin suuriin ostoskeskuksiin. Älä ihmettele, jos poimivat matkalle mukaan vaikka jonkun ystävänsä.

Hua Hinin kauniit rannat

Hua Hin on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan, jotka vetävät puoleensa lomailijoita ympäri maailmaa. Rannoilla on mahdollista rentoutua auringonpaisteessa, uida turkoosissa merivedessä ja nauttia trooppisesta ilmapiiristä. Hua Hinin päärantaa reunustavat korkeat palmupuut ja rantabaarit tarjoavat virkistäviä juomia ja välipaloja. Rannoilla on myös mahdollista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, vesihiihtoa ja snorklausta.

Aktiviteetit ja nähtävyydet

Hua Hinissa riittää tekemistä ja nähtävää niin aktiivilomailijoille kuin kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille matkailijoillekin. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on vierailu Hua Hinin kuninkaan palatsissa, joka on avoinna yleisölle. Palatsialueella voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja puutarhoja, ja oppia lisää Thaimaan kuninkaallisesta historiasta. Lisäksi Hua Hinissa voi vierailla erilaisissa temppeleissä, kuten Wat Huay Mongkolissa, jossa sijaitsee valtava patsas buddhalaisesta munkista.

Ruokakulttuuri ja ravintolat

Thaimaan ruokakulttuuri on maailmankuulu ja Hua Hin ei ole poikkeus. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia thaimaalaisia ruokia aina paikallisista katukojuista hienoihin gourmet-ravintoloihin. Suosittuja ruokalajeja Hua Hinissa ovat esimerkiksi phad thai, tom yam -keitto ja vihreä curry. Lisäksi kaupungissa on useita markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, kalaruokia ja mausteita. Ruokailun jälkeen kannattaa maistaa paikallisia jälkiruokia, kuten mango sticky rice tai kokosmakeisia.

Lähde: https://www.tourismthailand.org/Destination/2767

Luksushotellit ja majoitusvaihtoehdot

Thaimaan suosittu lomakohde Hua Hin tarjoaa matkailijoille monipuolisia majoitusvaihtoehtoja aina edullisista hostelleista ylellisiin viiden tähden hotelleihin. Alueella on useita upeita luksushotelleja, jotka hemmottelevat vieraita kauniilla merinäköaloilla, upeilla uima-altaineilla ja ensiluokkaisilla palveluilla. Esimerkiksi Chiva-Som Health Resort on yksi maailman arvostetuimmista hyvinvointikeskuksista, jossa voi rentoutua ja nauttia terveyttä edistävistä hoidoista. Lisäksi Hua Hinissa on monia viehättäviä boutique-hotelleja ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat rauhallisen ja rentouttavan ympäristön lomailuun.

Ostosmahdollisuudet ja markkinat

Hua Hinissa voi shoppailla monipuolisesti erilaisissa putiikeissa, tavarataloissa ja markkinoilla. alueella on useita ostoskeskuksia, kuten Market Village ja Bluport Hua Hin Resort Mall, joista löydät vaatteita, koruja, elektroniikkaa ja paikallisia käsitöitä. Lisäksi suositeltava kokemus on vierailla Hua Hinin yömarkkinoilla, jossa voit ostaa paikallisia herkkuja, vaatteita ja matkamuistoja edulliseen hintaan. Lisäksi Hua Hinin vanha kaupunki on täynnä tunnelmallisia käsityöläisputiikkeja ja antiikkiliikkeitä, joissa voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä.

Golfkentät ja ulkoilumahdollisuudet

Hua Hin on tunnettu myös loistavista golfmahdollisuuksistaan, ja alueella on useita maailmanluokan golfkenttiä. Monet hotellit tarjoavat golfpaketteja, jotka sisältävät green feen ja kuljetuksen kentälle. Lisäksi Hua Hinin ympäristössä voi harrastaa monia muita ulkoiluaktiviteetteja, kuten vesiurheilua, ratsastusta ja patikointia. Esimerkiksi Khao Sam Roi Yotin kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon. Hua Hin on siis täydellinen lomakohde niin golfareille kuin luonnonystävillekin.

Kulttuuri ja perinteet

Hua Hin on tunnettu Thaimaan vanhimmasta merenrantakohteesta sekä kuninkaallisesta perhesukulaisten suosimasta lomakohteesta. Kaupungin kulttuuri ja perinteet heijastuvat vahvasti paikalliseen elämään ja tarjontaan. Hua Hinissa voi vierailla perinteisillä markkinoilla, tutustua thaimaalaiseen käsityöhön sekä osallistua erilaisiin seremonioihin ja festivaaleihin. Kaupungissa on myös useita temppeleitä, joissa voi tutustua thaimaalaiseen uskonnolliseen perinteeseen ja kulttuuriin.

Hua Hinin yöelämä ja viihdetarjonta

Hua Hin tunnetaan myös monipuolisesta yöelämästään ja viihdetarjonnastaan. Kaupungissa on lukuisia baareja, klubeja ja ravintoloita, joissa voi nauttia virkistävistä juomista, hyvästä ruoasta ja elävästä musiikista. Lisäksi Hua Hin tarjoaa erilaisia viihde- ja kulttuuriesityksiä, kuten perinteistä thaiteatteria ja tanssiesityksiä. Rantabulevardilla voi myös tehdä ostoksia ja nauttia merinäköaloista auringonlaskun aikaan.

Retket ja retkikohteet lähistöllä

Hua Hinin lähialueet tarjoavat lukuisia mielenkiintoisia retkikohteita ja aktiviteetteja. Esimerkiksi lähellä sijaitseva Kaeng Krachanin kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontomatkailuun. Lisäksi lähistöllä voi vierailla kävelykaduilla, joilla voi tehdä ostoksia ja tutustua paikalliseen käsityöhön. Lisäksi Hua Hinin lähellä sijaitsee useita rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia trooppisesta ilmapiiristä. Retkiä järjestetään myös esimerkiksi vesiputouksille ja viidakkoelämään tutustumiseen.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Lue lisää: Tietoa Hua Hinin lomakohteesta ja mitä siellä voi tehdä.
Arvostelut: Käyttäjien kokemuksia Hua Hinin lomakohteesta.
Katso video: Virtuaaliesittely Hua Hinin kauniista rannoista ja aktiviteeteista.
Wikipedia: Tietoa Hua Hinin historiasta ja nähtävyyksistä.