Ostokset ja kaupankäynti

Tinkiminen Thaimaassa

Lähes kaikkialla maailmassa missä harjoitetaan tori- ja kojumyyntiä harrastetaan myös tinkimistä. Thaimaa ei tee tästä poikkeusta. Tinkiminen on paitsi myös perinne ja tapa, myös menetelmä, jolla tuotteille muodostuu oikea hinta.
Tinkiminen Thaimaassa ei ole aggressiivista vaan kaukana siitä. Kaupankäynti on hillittyä ja kohteliasta. Hinnoissa ei yleensä ole paljon tinkimisen varaa ja selviät Shoppailu reissusta tinkimättäkin vain vähäisin taloudellisin vaurioin. Usein vain riittää vain vähän vertailla hintoja ja selvittää sopiva hintataso.

Maksuvälineet

Maan valuutta on Thaimaan Baht. Valuttaa kannattaa vaihtaa suurempia määriä vasta perillä lomakohteessa. Pienen määrän voi vaihtaa rahaa kotimaassa tai lentokentällä. Rahanvaihtopalkkiot ovat pienimmät lomakohteissa ja voit säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja matkalla jos valitset rahanvaihtopisteen järkevästi. Jos edellisiltä matkoilta on jäänyt Thaimaan rahaa niin ne kannattaa ottaa mukaan samoin kuin ylimääräinen ulkomaan valuutta kuten Ruotsin kruunut tai Yhdysvaltojen dollarit.

Matkalle kannattaa ottaa mukaan luottokortti. Parhaiten toimii Visa kortti ja sillä voi kätevästi nostaa rahaa pankkiautomaateista.    Hotellit hyväksyvät yleensä kaikki mahdolliset luottokortit. Toreille ja pikkukaupoissa luottokortit eivät yleensä kelpaa ja luottokortti kannattaa jättää suosiolla hotellin tallelokeroon. Pääsääntö on, että ota luottokortti mukaan kun lähdet hotellilta vain silloin kun tiedät sitä tarvitsevasi.


Comments

Ostokset ja kaupankäynti — 1 Comment

  1. Tinkiminen on varsin hauskaa vaihtelua meille suomalaisille, koska kotimaassa sitä ei oikeastaan koskaan pääse harrastamaan. Thaimaassa sekin eroaa esimerkiksi Egyptin meluisasta tavasta, ja hoidetaan aina hillityn kohteliaasti. Päättäväinen pitää silti tietysti olla, mutta ei saa näyttää vihaiselta eikä korottaa ääntään. Tavarataloissa puuha ei ole soveliasta, koska hinnat löytyvät hintalapuista ja ovat kiinteitä, kuten muuallakin. Torit, markkinat ja pikkukaupat ovat sitten sitä tinkimisen luvattua maata ja siellä voi harjoitella vapaasti. Ulkomaisen nähdessään paikalliset ovat joka tapauksessa jo päättäneet pyyttää reippaasti haluamaansa korkeampaa hintaa, joten eipä muuta kuin sanalliseen kädenvääntöön asiasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.