Omatoimimatka

Saapuminen
Jos teet ensimmäistä omatoimimatkaa Thaimaahan, niin silloin suosittelen varaamaan hotellin ennakolta ainakin ensimmäiseksi yöksi. Hotellin voi varata etukäteen itse netistä tai matkatoimiston kautta. Samalla kannattaa katsoa kuinka paljon hotellihuoneita on yleensä vapaana eli kuinka täyttä hotelleissa on sinun matkasi aikana. Jos hotellit ovat kovasti täynnä niin kannattaa varata majoitus pidemmäksi ajaksi kuin yhdeksi yöksi.

Hotellin valinta
Voit varat hotellin vaikka koko matkan ajaksi etukäteen tai tehdä nettivarauksen vielä vaikka paikan päällä. Halvimpia hotellihuoneita löytyy yleensä pienimmissä hotelleissa, joilla ei ole omia internet sivuja.
Säästät selvää rahaa, kun jalkaudut etsimään hotellihuonetta. Älä tyydy ensimmäiseen näkemääsi hotelliin, vaan vertaile paikkoja ja hintoja. Tee samalla selväksi itsellesi mitä huoneelta ja sen hintatasolta edellytät. Pitääkö olla oma suihku vai riittääkö yhteinen suihku käytävällä. Pitääkö olla TV ja myös satelliittikanavat. Haluatko ilmastoinnilla vai ilman. Haluatko jotain lisäpalveluja kuten kuten kuntosalia. Häiritseekö sinua liikenteen melu ja et halua huonetta kadun puolelta.
Käy myös katsomassa huoneita. Sinulle voidaan näyttää eri hintaisia huoneita. Kun sovit huoneen hinnan niin varmista vielä että haluamasi “fasiliteetit” kuuluvat huoneen hintaan. Luultavasti sinua ei yritetä petkuttaa, mutta väärin ymmärryksen vaara on ilmeinen.
Hyvä keino on sanoa, että varaat huoneen ensin yhdeksi yöksi ja jos huone ja hotelli miellyttää niin sitten voit olla kauemminkin.

Liikkuminen
Edullisinta on liikkua julkisilla kulkuneuvoilla. Helpoimmin matkaa taitat junalla. Junien reitit on merkitty selvästi karttaan ja eksymisen vaaraa ei juurikaan ole.
Huolettomasti matka taittuu kun vuokraat auton ja kuljettajan. Sovi etukäteen matkan hinta ja matkareitti.
Muita liikkumisvälineitä ovat paikalliset mopotaksit eli tuk-tuk:t. Ne liikkuvat yleensä vain kaupungin keskustan alueella. Menopeliksi voidaan tarjota riksaa eli polkupyörätaksia tai voit päästä istumaan mopon tai moottoripyörän takaistuimelle.
Oman auton vuokraaminen on myös vaihtoehto hieman kokeneemmalle matkaajalle. Katso että vakuutuksesi ovat kunnossa, tavallinen matkavakuutus ei yleensä korvaa vuokra-auton vahinkoja eikä muitakaan sillä aiheutettuja liikennevahinkoja.

Omatoiminen yhdistelmä
Monet Thaimaan matkoista tehdään niin sanottuina yhdistelmämatkoina, jolloin osa matkasta ollaan esimerkiksi Bangkokissa ja osa matkasta varsinaisessa matkakohteessa. Vaikka matkasi ei olisi yhdistelmämatka niin voit tehdä siitä helposti sellaisen. Varaa paikallisesta “matkatoimistosta”, joita on lukuisia, kuljetuksen haluamaasi kohteeseen ja pyydät apua hotellin varaamiseen. Pystyvät luultavasti varaamaan sinulle edullisen majoituksen heti tai auttamaan hotellin etsimisessä kohdekaupungissa. Jos siedettävää majoitusta ei löydy niin sitten voit aina palata samalla kuljetuksella takaisin. Voit myös kulkea bussilla tai junalla. Etsi aina ensin majoitus (voit jättää ylimääräiset tavarat sinne) ja lähde vasta sitten kiertämään kaupunkia.


Comments

Omatoimimatka — 1 Comment

  1. Olenkin jo kauan miettinyt, uskaltaisiko tuonne Thaimaahan tehdä omatoimimatkaa ja esimerkiksi etsiä majoitusta vasta perillä. Artikkelista en löytänyt suurempia varoituksia asian suhteen, joten taidanpa kokeilla omatoimista Thaimaan retkeilyä seuraavalla kertaa, kun iskee hinku eksoottiseen ympäristöön. Tuohon voisi kuitenkin vielä lisätä, että omatoimimatka sopii aina parhaiten niille, jotka ovat jo kyseisessä maassa aiemmin lomailleet ja siten tuntevat maan tapoja ja ongelmia omien kokemusten kautta. Silloin ongelma- ja vaaratilanteet ovat minimoituina ja lomasta tulee miellyttävä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.