Matkalippu, Thaimaa

Ayutthaya

Historiallinen kaupunki

Ayutthaya on historiallinen kaupunki, joka sijaitsee Thaimaassa Chao Phraya -joen varrella. Se perustettiin vuonna 1350 ja toimi Thaimaan pääkaupunkina yli 400 vuoden ajan. Ayutthaya oli kukoistava kaupunki, joka oli tunnettu kaupankäynnistä, kulttuurista ja uskonnollisista temppeleistä. Kaupunki oli myös tärkeä keskus Aasian valtakuntien välisessä kaupassa.

Ayutthayan historiallinen kaupunki on täynnä kauniita temppeleitä, palatseja ja raunioita, jotka kertovat menneisyyden loistosta. Kaupunki oli vauras ja vaikutusvaltainen, kunnes se tuhoutui burmalaisten hyökkäyksessä vuonna 1767. Tämä tapahtuma johti Ayutthayan tuhoon ja sen jälkeen Bangkokista tuli Thaimaan uusi pääkaupunki.

Temppeleitä ja raunioita

Ayutthayan temppeleitä ja raunioita on mahdollista vierailla nykyään, ja ne tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Thaimaan rikkaaseen kulttuurihistoriaan. Yksi suosituimmista temppeleistä on Wat Mahathat, joka tunnetaan pään ympärille kietoutuneesta puusta kasvavasta kivipatsaasta. Toinen merkittävä temppeli on Wat Phra Si Sanphet, joka oli kuninkaallinen temppeli ja keskeinen osa Ayutthayan kuninkaallista palatsia.

Raunioiden joukossa on myös Wat Chaiwatthanaram, joka on kaunis temppeli Chao Phraya -joen rannalla. Temppeli on yksi Ayutthayan parhaiten säilyneistä ja mielenkiintoisimmista temppeleistä, ja se tarjoaa upean näkymän ympäröivälle maisemalle.

UNESCO:n maailmanperintöluettelossa

Ayutthayan historiallinen kaupunki on saanut ansaittua arvostusta ja tunnustusta, sillä se lisättiin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1991. Tämä tarkoittaa sitä, että Ayutthaya on kansainvälisesti merkittävä kulttuuriperintökohde, ja se halutaan säilyttää tuleville sukupolville.

UNESCO:n maailmanperintöluetteloon sisällyttäminen auttaa suojelemaan Ayutthayan historiallista kaupunkia ja sen arvokasta perintöä. Se myös houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa tutustumaan Ayutthayan ainutlaatuiseen kulttuuriin ja historiaan. Ayutthaya on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Thaimaassa kaikille historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Elefanttiliikenne

Thaimaan Ayutthaya tunnetaan monista historiallisista nähtävyyksistään, mutta yksi suosituimmista aktiviteeteista on elefanttiliikenne. Ayutthayassa matkailijat voivat kokea ikimuistoisen elämyksen ratsastamalla elefantilla ympäri kaupunkia ja sen ympäristöä. Elefanttiliikenne on perinteinen ja suosittu matkailukohde Thaimaassa, mutta samalla se herättää myös keskustelua eläinten hyvinvoinnista. Matkailijoiden kannattaa olla tietoisia elefanttiliikenteen eettisistä näkökulmista ja valita toimijoita, jotka kohtelevat elefantteja hyvin ja kunnioittavasti.

Ruoka ja ravintolat

Ayutthaya tarjoaa matkailijoille runsaasti herkullisia makuelämyksiä thaimaalaisen ruoan muodossa. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, katumyyjiä ja kojuja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja, kuten Pad Thai, Tom Yum -keittoa ja mango sticky rice -jälkiruokaa. Thaimaalainen ruoka tunnetaan mausteisista mauistaan ja tuoreista raaka-aineistaan, ja Ayutthayassa matkailijat voivat maistella autenttisia thaimaalaisia ruokia eri hintaluokissa. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein ruokafestivaaleja ja markkinoita, joissa voi tutustua paikallisiin ruokakulttuureihin ja makuihin.

Maaseutumaisemat

Ayutthaya sijaitsee keskellä Thaimaan vehreitä maaseutumaisemia, joissa voi nauttia rentouttavasta luonnosta ja perinteisestä thaimaalaisesta elämäntyylistä. Matkailijat voivat vuokrata polkupyörän tai moottoripyörän ja tutustua ympäristöön omatoimisesti, tai osallistua retkille ja kierroksille, jotka johdattavat heidät syvemmälle maaseudun salaisuuksiin. Ayutthayassa on myös useita luonnonpuistoja, joissa voi patikoida, lintubongata ja rentoutua vihreässä ympäristössä. Maaseutumaisemat tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden paeta kaupungin vilinää ja uppoutua rauhalliseen ja kauniiseen ympäristöön Thaimaan luonnon keskellä.

Vierailevat turistit

Thaimaa on yksi maailman suosituimmista lomakohteista, ja Ayutthaya on yksi maan historiallisista helmistä, johon vierailevat turistit mielellään tutustuvat. Ayutthaya sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Bangkokista ja se on entinen pääkaupunki, joka oli kukoistuksessaan yksi maan suurimmista kaupungeista. Alueella on lukuisia temppeleitä, raunioita ja muita historiallisia nähtävyyksiä, jotka kertovat menneistä ajoista ja Thaimaan rikkaasta historiasta.

Pyöräilykierrokset

Yksi suosituimmista tavoista tutustua Ayutthayaan on pyöräilykierros, joka tarjoaa mahdollisuuden nähdä kaupungin parhaat nähtävyydet ja nauttia samalla liikunnasta. Monet matkatoimistot järjestävät pyöräilyretkiä Ayutthayassa, jotka vievät osallistujat muun muassa temppelien ja raunioiden läpi sekä paikallisten markkinoiden vilinään. Pyöräily on myös ekologinen tapa liikkua ja tutustua alueeseen ilman päästöjä.

Paikalliset markkinat

Ayutthayan paikalliset markkinat ovat ehdottomasti vierailun arvoisia, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Markkinoilta voi löytää kaikenlaista perinteisistä käsitöistä ja vaatteista aina tuoreisiin hedelmiin ja herkkuihin. Paikalliset markkinat ovat myös oiva paikka tehdä ostoksia ja hankkia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Markkinoilla kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia herkkuja ja kokea paikallinen tunnelma.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

  • Ayutthaya National Park – Tutustu Ayutthayan kansallispuistoon, jossa voit ihailla upeita luonnon maisemia ja villieläimiä.
  • Ayutthaya Historical Park – Vieraile Ayutthayan historiallisessa puistossa, jossa voit tutustua muinaiseen kuningaskuntaan ja nähdä upeita temppeleitä ja raunioita.
  • Ayutthaya UNESCO World Heritage Site – Ayutthaya on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi, ja alueella voit kokea mielenkiintoista historiaa ja arkkitehtuuria.